Bu Zeytin herkesin gayet iyi bildiği Ayvalık Yeşil Çizik Zeytin, 7 ay tatlanması için beklenir.Çizilip atıldıktan sonra ve natürel olarak satışa sunulur.
İşte sizin her yerde karşınıza çıkan siyah yağlı sele tipi zeytin.
Bizdeki farkı bizde ‘’ en lezzetlisi’’ olması.
Beton havuzlarda taş baskıyla 12 ay bekleyen zeytinler, acısını attıktan sonra paketlenerek satışa sunuluyor.
Zeytin sezonunda el seçmesi yeşil zeytinlerden kırılarak elde edilen hafif acılı, naturel, o zeytin kokusunu içinde barındıran Kırma Çekişte Zeytinimiz sezonun en seçme zeytinlerinden tek tek kırılarak özenle hazırlanır.
Kekik, biberiye v.b baharatlarla marine edilerek satışa sunulur.
Kendi bahçelerimizde yetiştirdiğimiz Domat Zeytin’in ”Kostiksiz ve Katkı Malzemesiz” doğal yöntemlerle 12 ayda tatlandırılıp paketleyerek, satışa sunuyoruz.
Yeşil Domat Çizik Zeytin sadece bize özel bir ürün olup, piyasada eşini bulmanız imkansızdır.
Son derece özel bir zeytin. Akhisar’a özel bir zeytin olan uslunun, yuvarlama şeklinde aylarca bidonlarda çevrilerek en nihayetinde hafif acımsı baharlı ama gayet lezzetli bir hale gelmesiyle elde edilen zahmetli ama bir o kadar da yemesi keyifli bir zeytin.
Zeytin kahvaltıların vazgeçilmezlerinden biridir. Zeytin çeşitliliği açısından dünyada önemli bir yere sahip olan ülkemizde yağlık ve sofralık olarak sınıflandırılan, farklı yağ seviyelerine sahip çok sayıda zeytin türü bulunur. Sofralık zeytin olarak en yaygın tüketilen tür Gemlik zeytinidir. Ege Bölgesi’nden elde edilen zeytinler, yüksek yağ oranı nedeniyle genellikle zeytinyağı yapımında kullanılır. Zeytin fiyatları zeytinin cinsine, tane büyüklüğüne ve olgunlaştırma yöntemine göre belirlenir.
Zeytin Çeşitleri Nelerdir?
Ülkemizde üretilen en önemli zeytin türleri Ayvalık, Gemlik, Domat ve Sele zeytindir. Ayvalık zeytini, orta büyüklükte tanelere sahip yağ oranı yüksek bir zeytindir. Zeytinyağı üretiminde en çok kullanılan zeytinlerden biridir. Çizik ve sofralık zeytin olarak tüketimi de yaygındır. Gemlik tipi zeytin, orta büyüklükte silindirik tanelere sahiptir. Yağ oranı yüksek, etli ve küçük çekirdeklidir. Hem sofralık hem de yağlık olarak tüketilir. Kaliteli sofralık siyah zeytinler Gemlik tipi zeytinlerden üretilir. Domat zeytini büyük ve iri taneli bir zeytin türüdür. Yağ oranı orta seviyede olduğundan genellikle yeşil zeytin olarak tüketilir. Diğer zeytinlere göre daha sert olduğundan uzun süre muhafaza edilebilir. Sofralık zeytin olarak tüketilir.
Kuru Sele Zeytin Nedir?
Kahvaltılık zeytin çeşitleri arasında yer alan sele zeytin, genellikle Gemlik ve Edremit gibi bölgelerden elde edilen zeytinlerle yapılır. Sofralık zeytinler arasında Gemlik zeytini en kaliteli zeytin olarak kabul edilir. Çekirdeğinin küçük ve etli olması nedeniyle tercih edilir. Aynı zamanda ince kabukludur. İznik ve Gemlik’te yoğun olarak yetiştirilir. Sele zeytin yüzeydeki buruşuk görünümü ve az tuzlu olmasıyla salamuradan ayrılır. Selede bekleme sürecinde zeytine acılık veren suyun büyük bir bölümü buharlaşır. Bu sayede zeytinin lezzeti olgunlaşır. Zeytinin toplanmasından satışa sunulmasına kadar ağırlığı yaklaşık %35 civarında azalır. Emek verilen yoğun üretim aşamaları nedeniyle sele zeytin fiyatları, salamura zeytin fiyatları ile kıyaslandığında genellikle daha yüksektir.