Ekşimik yağından arındırılmış sütten yapılan bir peynir türüdür. Kimi yörelerimizde “çökelek” ve “lor peyniri” adlarıyla da anılmaktadır.
Ekşimik, mandırıcalık kültürünün yaygın olduğu yörelerimizde, özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olarak yer almaktadır. Yörelermizin çeşitliliğine dayanarak, farklı farklı şekillerde önümüze çıkabilmektedir. Kimi yörelermizde, baharatlar ve yeşil otlar ekşimiğin içinde yer alır, kimi yörelemerizde sıcak ya da soğuk olarak yenilir. Ekşimik, ekmek, kurabiye, biberli ekşimik olarak da karşımıza çıkmaktadır.
Ekşimik yağından arındırılmış sütten yapılan bir peynir türüdür. Kimi yörelerimizde “çökelek” ve “lor peyniri” adlarıyla da anılmaktadır.
Ekşimik, mandırıcalık kültürünün yaygın olduğu yörelerimizde, özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olarak yer almaktadır. Yörelermizin çeşitliliğine dayanarak, farklı farklı şekillerde önümüze çıkabilmektedir. Kimi yörelermizde, baharatlar ve yeşil otlar ekşimiğin içinde yer alır, kimi yörelemerizde sıcak ya da soğuk olarak yenilir. Ekşimik, ekmek, kurabiye, biberli ekşimik olarak da karşımıza çıkmaktadır.
Ayva Reçeli ile damaklarınıza enfes bir lezzet ve tazelik sunuyoruz. Ayvanın kendine has aroması ve tatlılığı, her dilimde mutluluk ve keyifle buluşuyor.
Ayva Reçeli, özenle seçilen en taze ayvalarla, geleneksel yöntemlerle hazırlanıyor. Siz de doğanın en tatlı armağanını sofranızda yaşamak ve özel anları tatlandırmak isterseniz, bu özel reçeli denemelisiniz.
Bu Zeytin herkesin gayet iyi bildiği Ayvalık Yeşil Çizik Zeytin, 7 ay tatlanması için beklenir.Çizilip atıldıktan sonra ve natürel olarak satışa sunulur.
İlk hasat edilen zeytin henüz yeşil ve tam yağlanmamışken soğuk sıkımla elde edilen özel bir yağdır.
12-13 kg zeytinden 1 L yağ elde edilebilir.
Ancak bu yüzden fiyatı yüksektir.
Antioksidan oranı yüksek olduğundan sağlık ve lezzet olarak en faydalı yağdır, zaten ekmeğinizi bandırıp veya çiğ olarak tadına baktığınızda farkını anlamak için Vedat Milor olmaya gerek yoktur.