Doğanın insanlara sunduğu zeytin lezzetli, sağlıklı ve doğal meyveler arasında yer alır. Toplandığı dönemde acı bir meyve olan zeytin, belirli işlemlerle tatlandırılır ve yenilebilecek kıvama getirilir. En iyi zeytin markası olarak nitelendirebileceğiniz Öğün, siz değerli müşterilerine doğal ve lezzetli zeytin ürünleri sunar. Siz de büyük bir şifa ve lezzet kaynağı olan en iyi zeytin ürünlerine sofralarınızda yer verebilirsiniz.
Zeytin çeşitleri, kullanım alanları açısından önemli bir yere sahiptir. Zeytin dendiğinde ilk olarak akla kahvaltı sofraları gelir. Kahvaltıda belirli miktarda zeytin tükettiğiniz de hem sabah almanız gereken yağı ve enerjiyi kolaylıkla alabilir hem de uzun süre tok kalabilirsiniz. Ayrıca zeytin tabaklarını kekik, pul biber ve limonla süsleyebilir, şık bir sunum yapabilirsiniz.
Sadece kahvaltıda değil günün her öğününde zeytin tüketilebilir. Özellikle Türk mutfağında yemeklere lezzet katmak için sıklıkla tercih edilir. Poğaça, börek ve pizza gibi yiyeceklere aroma verebilir, salataları süslemek için kullanabilirsiniz.
Her Damağa Hitap Eden Siyah ve Yeşil Zeytin Çeşitleri
Yeşil zeytin ve siyah zeytin arasındaki farklar nelerdir sorusuna bu yazımızda cevap bulabilirsiniz. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi zeytin, hasat edildiği döneme göre yeşil ve siyah olmak üzere çeşitlenir.
Zeytin, olgunlaşmadan toplandığında renginden dolayı yeşil zeytin adını alır. Yeşil zeytinin diğerlerinden farklı olarak yağ oranı daha düşüktür. Daha az kalori barındıran yeşil zeytin, diyet yapan kişiler tarafından da sıklıkla tercih edilir. Ayrıca en kaliteli ve doğal yağlar kaynağını yeşil zeytinden alır.
Yeşil zeytinin olgunlaşmış haline siyah zeytin denir. Acısı alınan siyah zeytin, 15 gün veya 1 ay salamuraya yatırılır. Sodyum, fosfor, E vitamini ve yağ oranı yeşil zeytine oranla daha fazladır. İçerisinde barındırdığı E vitamini sayesinde cildinizi güneşin zararlı ışınlarına ve erken cilt yaşlanmasına karşı koruyabilir.
Eşsiz Lezzetiyle Doğal Zeytin Markası
Yapılış şekline ve bekleme süresine göre sele zeytin, salamura zeytin, kırma zeytin ve çizme zeytin olmak üzere sınıflandırılır. Olgunlaşmış siyah zeytinlerden oluşan sele zeytin kıvırcık bir yüzeye sahiptir. Yapı olarak kıvırcık bir yüzeye sahip olmasının sebebi üretim aşamasında sudan tamamen arındırılmasıdır. Bu özellik lezzet yoğunluğunun artmasına katkı sağlar.
Gemlik ve Edremit gibi bölgelerde üretilen sele zeytinler kuru ve teneke olmak üzere iki çeşittir. Kuru sele yönteminde çok fazla tuz kullanılır. Bundan dolayı zeytinin acı tadı kısa sürede çıkar. Teneke sele yönteminde ise zeytin ve tuz karışımına bir miktar yağ eklenir. Bu sayede uzun süre bozulmadan tüketmeniz mümkün hale gelir.
Sofralık olarak da isimlendirilen kırma zeytin yeşil zeytinlerin çeşitli biçimlerde kırılmasıyla üretilir. Lezzet ve doğallığı ile ön plana çıkan sofralık zeytin çok çabuk tatlanır. Bundan dolayı 2 ay içerisinde tüketmeniz gerekir.
Sağlıklı ve Kaliteli Zeytin Çeşitleri
Zeytinin faydaları nelerdir ve hangi hastalıklara iyi gelir gibi sorulara cevap arıyor olabilirsiniz. Zeytinin her halinin insan sağlığına pek çok faydası bulunur.
Kalp hastalıkları riskini düşürmesi, cilt sağlığına iyi gelmesi, kolesterolü düşürmesi zeytinin faydalarından sadece birkaçıdır.
Besleyiciliği yüksek olan zeytin, vitamin ve mineraller açısından da oldukça zengindir. Omega 3 ve omega 6 yağ asitleri bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı sağlar. Özellikle çocukların gelişme dönemlerinde zeytin tüketmeleri oldukça faydalıdır. Zeytinin mucizevi faydalarından biri de yemek esnasında sindirimi kolaylaştırmaya yardımcı olmasıdır.
Tuz ve yağ oranı fazla olan zeytinin günlük ideal tüketim miktarını geçmemek de fayda var. A vitamininin düşük olması durumunda bol bol yeşil zeytin tüketebilirsiniz. Göz sağlığınızı korumak ve kemik gelişimini desteklemek için de yeşil zeytin tercih edebilirsiniz.
Bütçenize Uygun Zeytin Fiyatları
Zeytin fiyatları ürünlerin çeşitlerine ve kalitesine göre belirlenir. Markanın ürünleri farklı bütçelere hitap eden fiyat aralıklarında sunulur. Siz de bütçenize ve damağınıza uygun zeytin çeşidini satın alabilir, ekonomik açıdan da kâr elde edebilirsiniz.
Doğal zeytin nasıl anlaşılır sorusu da müşteriler tarafından sıklıkla araştırılır. Zeytinin doğal ve taze olup olmadığını anlamanın farklı birkaç yolu vardır. Eğer zeytinin çekirdeği tamamen siyahsa ve zeytini yediğinizde ağzınızda ekşimsi bir tat bırakıyorsa bunun sebebi katkı maddesidir.
Zeytinin etinin rengi parlaksa ve etli kısım çekirdekten kolayca ayrılıyorsa zeytinin kaliteli ve doğal olduğunu anlayabilirsiniz. Siz de organik ve lezzetli zeytin çeşitlerine Öğün Zeytincilik farkıyla sahip olabilirsiniz.