Ülkemiz farklı iklim koşullarına sahip olması ve zeytin yetiştirilmesine uygun olması sebebiyle, zeytin üretimi alanında Dünya’da önemli bir konuma sahiptir. Zeytin üretimin yüksek olması ve her bölge farklı tekniklerin uygulanmasıyla zeytin çeşitleri ortaya çıkmıştır. Özellikle Balıkesir’in Edremit ve Bursa’nın Gemlik bölgesinde uygulanan sele yöntemi; zeytinin zeytinyağı ve tuz eklenerek bir kabın içerisine belli bir tutulmasıyla yapılmaktadır. Sele zeytin, biraz acı bir tada sahiptir, tuz oranı oldukça düşüktür genellikle zeytinin kısa bir süre de olgunlaştırılarak, tüketilmesi amacıyla kullanılan bir yöntemdir.
Kuru Sele zeytin Sağlıklı mıdır?
Öğün Zeytin olarak, piyasada satılan zararlı şekillerde işlenen ( fırınlarda kurutulan vs.) zeytinlerden tat ve doku olarak çok farklıdır.Tatlanması için tuzlu su gerekmediği için de, tuz oranı minimumdur.
Kuru Sele zeytin nasıl muhafaza edilir?
Kaya tuzunun kullanılması zeytinlerin her zaman uzun ömürlü olmasına yardımcı olacaktır. Siyah zeytin saklanırken limon tuzundan da faydalanılabilir. Limon tuzu siyah zeytinin en doğru şekilde saklanmasına yardımcı olacak bir üründür. Kişiler zeytinlerin içerisine limon tuzu ekleyerek, lezzetini koruyabilir.
En iyi Kuru Sele Zeytin için Edremit ve Gemlik bölgelerinden özenle toplanan zeytinlerimizin, en son kalite standartlarına göre üretilip, sağlıklı ve hijyen bir ortamda paketlenerek müşterilerimizin beğenisine sunulmaktadır.Sipariş vermek için hemen tıklayınız.